Acupunctuur School

 


Voordat u een acupunctuurschool kiest, moet u weten welke factoren u moet overwegen.

Acupunctuur is misschien duizenden jaren geleden in China ontstaan, maar het wint eindelijk aan kracht in de westerse wereld.

Terwijl de traditionele school is dat acupunctuur energie in evenwicht houdt, identificeren westerse artsen acupunctuur vaak als een manier om pijn te behandelen, omdat de naalden zenuwen en spieren stimuleren.

Of je nu de oosterse of westerse filosofie onderschrijft, je krijgt een opleiding in beide. Acupunctuurscholen bespreken hoe deze methoden naast elkaar bestaan.

Kijk bij het zoeken naar het juiste programma goed naar het cursusaanbod. Sommige scholen zullen meer aandacht besteden aan westerse wetenschap dan andere.

Acupunctuurscholen: programmaduur en accreditatie

Bij het uitstippelen van uw reis moet u over verschillende overwegingen nadenken. U staat op het punt om uw tijd en geld te investeren in een hogere graad, dus u wilt ervoor zorgen dat de school geaccrediteerd is en zich op een locatie bevindt die aan uw behoeften voldoet.

Hoe lang is de acupunctuurschool?

Als je een bachelordiploma hebt - dat je nodig hebt om je in te schrijven - duurt een acupunctuurprogramma op graduate niveau drie jaar. Sommige scholen zullen echter een bacheloropleiding en afgestudeerde acupunctuurstudies combineren tot één. In dit geval heb je slechts twee jaar undergraduate cursuswerk nodig.

Accreditatie van de acupunctuurschool

De  Accreditatiecommissie voor Acupunctuur en Oosterse Geneeskunde (ACAOM)  keurt masteropleidingen en diplomaprogramma 's op masterniveau in acupunctuur goed.

Wat betekent accreditatie voor uw opleiding? Best wel. Het zorgt er niet alleen voor dat uw programma aan strikte normen voldoet, het is ook noodzakelijk als u van plan bent om federale financiële hulp aan te vragen. Bovendien moet je afstuderen aan een geaccrediteerde school om staats- en nationale vergunningsexamens af te leggen.

Volgens ACAOM zijn er meer dan 60 scholen in de Verenigde Staten die geaccrediteerd zijn of een pre-accreditatiestatus hebben. Wat universiteitscampussen betreft, dat is een vrij klein aantal.

Dit roept een andere interessante vraag op. Moet je verhuizen voor een acupunctuurschool?

Acupunctuur Schoolcampussen

Acupunctuurscholen zijn gespecialiseerd en daarom vind je er niet in elke hoek van elke stad een. Sommige staten hebben zelfs niet eens een erkende acupunctuurschool. Hieronder vindt u een lijst van de staten die volgens ACAOM geaccrediteerde of vooraf geaccrediteerde acupunctuurscholen hebben.

ArizonaCalifornië
ColoradoConnecticut
FloridaHawaii
IllinoisKansas
MarylandMassachusetts
MinnesotaNevada
New JerseyNew Mexico
New YorkNoord Carolina
OhioOregon
PennsylvaniaTexas
VirginiaWashington
Wisconsin

Zie je je staat niet? Als je acupunctuur wilt studeren, moet je misschien overwegen om te verhuizen.

Hier zijn enkele tips om uw schoolkeuze te beperken.

  1. Maak een lijst van vier of vijf scholen die u kunt bezoeken op basis van locatie. Wilt u ver weg verhuizen of dichter bij waar u vandaan komt?
  2. Tijdens je bezoek aan verschillende acupunctuurscholen, krijg je een idee van de campusomgeving en waarop het curriculum zich richt.
  3. Denk na over uw hobby's en manier van leven. Past een bepaalde locatie meer bij uw levensstijl dan een andere?

Klassieke vijf elementen acupunctuurschool

Hoewel acupunctuur deel uitmaakt van de grotere traditionele Chinese geneeskunde (TCM), zijn er verschillende benaderingen binnen acupunctuur om te overwegen. Een daarvan is de Five Elements-traditie.

De vijf elementen - vuur, aarde, metaal, water en hout - en wat ze symboliseren, zijn opgenomen in zowat alle acupunctuurcurricula. Er zijn echter enkele scholen die hun programma rond deze specifieke theorie ontwerpen.

Maar eerst, wat is klassieke acupunctuur met vijf elementen?

Er zijn twee manieren waarop acupuncturisten de elementen bekijken. Patiënten kunnen een onbalans hebben in één element of het kan nodig zijn om alle vijf elementen te evalueren en een evenwicht tussen hen te vinden.

Studenten die Five Elements leren, wordt geleerd de patiënt te onderzoeken en de oorzakelijke factor, of CF, te behandelen.

Je leert hoe je onevenwichtigheden in het lichaam kunt vinden door je zintuigen te gebruiken. Er is diepgaande kennis en vaardigheid voor nodig. Je evalueert de algehele energie van een persoon, niet zijn symptomen. Vijf Elementen-acupunctuur is bedoeld om de geest, het lichaam en de geest te behandelen - niet alleen lichamelijke aandoeningen.

Patiënten en beoefenaars die naar de vijf elementen neigen, beweren dat het een meer holistische ervaring biedt omdat de hele geest, het lichaam en de geest in de behandeling wordt opgenomen.

Terwijl andere vormen van acupunctuur afhankelijk zijn van fysieke symptomen van een patiënt om de behandeling te begeleiden, besteden Five Elements-acupuncturisten meer tijd aan het evalueren van een cliënt door observatie en discussie. Anekdotisch bewijs toont aan dat de Five Elements-methode vaker wordt gebruikt om emotionele onrust te behandelen dan standaard TCM.

Acupunctuur cursussen

Zowat alle acupunctuurscholen onderwijzen de basisprincipes, Chinese geschiedenis en aanverwante westerse geneeskundeonderwerpen.

Cursusonderwerpen overlappen elkaar typisch in zowel TCM- als Five Element-programma's. Je vindt deze lessen op beide soorten scholen:

  • TCM-theorie
  • Medische terminologie
  • Punten
  • Anatomie en fysiologie
  • Voeding

Acupunctuurcursussen met een focus op vijf elementen gaan dieper in op hoe de zintuigen van een acupuncturist moeten worden gebruikt. Studenten worden al vroeg thuis geleerd over de huidskleur, het stemgeluid en de geur van een patiënt.

Five Elements acupunctuurprogramma's zijn ontworpen om het vermogen van een student te versterken om een ​​goed oordeel te vellen en sterke relaties met patiënten op te bouwen. Scherpe observatievaardigheden zijn vereist.

Klinische training voor acupunctuur

Om een ​​bekwame acupuncturist te worden, is meer nodig dan alleen klassikaal onderwijs. Studenten moeten een bepaald aantal klinische uren vervullen - dit verschilt per staat - voordat ze kunnen afstuderen met een masterdiploma in acupunctuur.

Hoewel u in het begin misschien geïntimideerd bent, biedt klinische training enorme voordelen. U kunt patiënten met verschillende achtergronden ontmoeten en behandelen die aan verschillende soorten ziekten of verwondingen lijden.

Klinische opleiding acupunctuur leert studenten ook hoe ze informatie kunnen verzamelen, behandelplannen kunnen maken en medische dossiers kunnen bijhouden. De eerste stap is meestal observatie; faculteitsleden behandelen patiënten terwijl studenten het proces volgen. Naarmate de klinische training vordert, zullen studenten een praktische aanpak volgen. Onder toezicht van een arts worden studenten volwaardige deelnemers aan de afspraak van een patiënt.

Reacties